Amsterdam | 2021, 16 - 18 November
Grote verscheidenheid aan producten in de spotlight bij DAME Award 2017

Grote verscheidenheid aan producten in de spotlight bij DAME Award 2017

 

Birgit Schnaase, voorzitster van de jury, overhandigde de prestigieuze DAME Award 2017 aan Scanstrut voor de RS Venture Connect Conversion Kit, bij de start van de METSTRADE show vanochtend. Nog eens 22 producten van bedrijven van over de hele wereld werden benoemd tot categoriewinnaars en kregen een eervolle vermelding.

Met de Scanstrut Venture Connect Conversion Kit kan een RS Venture ¬- een jol die is ontworpen voor valide zeilers en al in gebruik is bij veel trainings- en zeilcentra - achteraf worden aangepast. De plug-and-play set bevat een accu met een controller, een aangedreven grootzeillier, een joystickbesturing en een optionele sip/puff headset. De set is volledig onafhankelijk en stelt een zeilinstructeur in staat om de boot in slechts 30 minuten om te bouwen voor gebruik door mensen met de meest uiteenlopende handicaps, inclusief een dwarslaesie.

De jury prees Scanstrut voor het afleveren van een mooi ontworpen en volledig geïntegreerde oplossing met oog voor alle details, die een groter aantal mensen met een handicap in staat stelt het water op te gaan en daar net zo van te kunnen genieten als ieder ander.

Birgit Schnaase, voorzitster van de jury, zei het volgende over dit resultaat: “Ik werk veel in de superyachtsector en heb goede inzendingen gezien op dat gebied, maar ik was ook blij om producten te zien met persoonlijke toepassingen die je kunt aanraken, zien, voelen en begrijpen. Onze Winnaar is daarvan een heel goed voorbeeld.”

“Er vindt een verschuiving plaats bij de eindgebruikers van de scheepvaart – jongere generaties hebben vaak geen eigen boot en hebben uiterst toegankelijke producten nodig; de meer welgestelde klanten hebben persoonlijke, vaak zeer uiteenlopende ideeën voor wat betreft de eisen die ze stellen aan een boot en de uitrusting daarvan. We moeten ons ook veel meer bewust zijn van de noodzaak om die diversiteit aan te pakken. Het verheugt ons dan ook te zien dat er producten worden ontwikkeld die inspelen op deze veranderingen in de markt.”

“Ons sterke team van nieuwe en oudgediende juryleden is hooggekwalificeerd in veel disciplines, waaronder interieur, techniek, systemen, industrieel ontwerp, scheepsbouwkunde en gebruikersapplicaties. Ze zagen dit jaar bijzonder interessante inzendingen op hun vakgebied voorbijkomen en hebben hun eigen ruime kennis en ervaring laten meewegen in de discussie. We hebben met elkaar veel diepgaande discussies gevoerd over de producten zelf en over het effect dat deze in de toekomst zullen hebben op de scheepvaartindustrie.”

Categoriewinnaars van dit jaar

Marine Electronics and Marine Related Software
SIMARINE NEREIDE Smart Marine Power Panel
Stand 05.263

Interior Equipment, Furnishing, Materials and Electrical Fittings used in Cabins
Besenzoni P400 Matrix

Stand 01.565

Marina Equipment, Boatyard Equipment and Boat Construction Tools and Materials
V5 Seabin ingezonden door Poralu Marine

Stand 05.506

Deck Equipment, Sails and Rigging
Scanstrut RS Venture Connect Conversion Kit

Stand 03.510

Clothing and Crew Accessories
Zhik Isotak X Extreme Ocean Sailing Apparel

Stand 07.382

Lifesaving and Safety Equipment
CrewWatcher ingezonden door Weems & Plath

Stand 01.121

Machinery, Propulsion, Mechanical and Electrical Systems and Fittings
Oceanvolt Servoprop

Stand 12.833

DAME 2017 winnaar
Scanstrut RS Venture Connect Conversion Kit

Stand 03.510


Eervolle vermeldingen

Marine Electronics and Marine Related Software
C Designs DecklincGP

Stand 07.316

Digital Yacht Nomad Portable Class B AIS Transponder
Stand 01.434

FLIR M232 Marine Thermal Camera
Stand 01.111

Interior Equipment, Furnishing, Materials and Electrical Fittings Used in Cabins
BCM Lighting Surf Plate R
Stand 11.203

Marina Equipment, Boatyard Equipment and Boat Construction Tools and Materials
3D|CORE XPS DELTA
Stand CMP.07.EL

CarenEcolo mobile antifouling wastewater filtration system
Stand MYP.05.510

Tessilmare BinoX RubRail
Stand 01.671

Deck Equipment, Sails and Rigging Ropeye U-Block
Stand 12.435

SNA Dodger & Cover Designs Bimini KanvasLight
Stand 05.448

Boatasy GHOOK inzonden door SPINAKER d.o.o.
Stand 05.361

SUREFAS CAF-COMPO screw-stud
Stand 12.106

Clothing and Crew Accessories
Blood Red INTEGRA

Stand 03.122

Ocean Rodeo Sports Ignite Drysuit
Stand 03.133

Lifesaving and Safety Equipment
McMurdo SmartFind G8 AIS
Stand 03.411

Machinery, Propulsion, Mechanical and Electrical Systems and Fittings
Jefa Electric Steering System

Stand 12.340

Kabola KB-Ecoline Hybrid
Stand 07.420

****

Aan de 27e METS Design Award wedstrijd deden 122 producten uit 22 landen mee. In totaal werden 64 producten geselecteerd voor een eindbeoordeling. Dit zijn de ‘genomineerde’ producten die nu te zien zijn in de DAME stand op METSTRADE. De jury selecteerde overall DAME winnaars en zeven categoriewinnaars. Nog eens 16 inzendingen kregen een eervolle vermelding.

De wereldwijd toonaangevende DAME Award is uniek voor wat betreft het doel en het vermogen om alles te promoten wat belangrijk is in scheepvaartontwerp. Steeds weer krijgt de jury nieuwe, spannende productontwikkelingen ter beoordeling die de vooruitgang weerspiegelen van METSTRADE exposanten die steeds opnieuw hun grenzen verleggen en alles in het werk stellen om te voldoen aan de aldoor groeiende verwachtingen van klanten in de scheepvaartindustrie en de toeleveringsketen daarvan.

Bij de beoordeling probeert de DAME jury de nadruk te leggen op het belang van design voor alle maritieme producten, van schoonheid tot functionaliteit, van integratie tot verpakking en van prijsefficiëntie tot levenscyclusmanagement. Er wordt ook gekeken naar de verwachte impact van de inzendingen op de scheepvaartindustrie, hun geschiktheid voor het beoogde doel, het innovatieve niveau, kosten, gebruiks- of installatiegemak en invloed op het milieu.

*****

Over METSTRADE
METSTRADE is ’s werelds grootste vakbeurs voor de internationale pleziervaartindustrie. Het evenement wordt georganiseerd door RAI Amsterdam, in samenwerking met de ICOMIA (International Council of Marine Industry Associations). Doelgroep van de vakbeurs zijn jachtbouwers, scheepvaartarchitecten, reparatiewerven, distributeurs, dealers, groothandels, kapiteins, jachthavenexploitanten en producenten van uitrustingen van over de hele wereld.

Drie gespecialiseerde paviljoens maken deel uit van METSTRADE: het SuperYacht Pavilion, het Marina & Yard Pavilion en het Construction Material Pavilion.

Noot voor redacteuren (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Brand Marketing Manager: Petra IJmker

+31 (0)6 120 11 899

Always stay up to date

subscribe to our newsletter »

Latest Video

View all »