Amsterdam | 2021, 16 - 18 November
Recordaantal producten ontvangt hoogste eer tijdens DAME Awards 2016

Recordaantal producten ontvangt hoogste eer tijdens DAME Awards 2016

 
Bill Dixon, voorzitter van de jury, overhandigde de prestigieuze DAME Award 2016 vanochtend tijdens de Breakfast Briefing van METSTRADE 2016 aan Torqeedo GmbH voor de Cruise FP serie elektrische saildrives. Nog eens 28 producten van over de hele wereld werden benoemd tot Category Winners en kregen een eervolle vermelding.

De prestaties en de prijs van de Cruise FP van Torqeedo, pionier op het gebied van elektrische aandrijving, zijn vergelijkbaar met die van conventionele intern motoraangedreven saildrives, waardoor het gebruik van ecologische hulpoplossingen voor stroomvoorziening een bijzonder logische optie voor een groot aantal zeilboten en binnenschepen wordt.

De achtkoppige jury van de DAME Awards, allen experts uit de industrie, prees de Cruise FP vanwege de mooie techniek en de bijzondere aandacht voor gedetailleerd ontwerp, de geïntegreerde benadering, de compacte afmetingen en de realistische marktprijs. De jury ziet het product als een spannende ontwikkeling die groene scheepvaart promoot en schitterende nieuwe kansen biedt voor het interieurontwerp van zeiljachten omdat de noodzaak van de traditionele motorruimte achter de trap wordt weggenomen.

METSTRADE DAME Design Award Winner 2016

Bill Dixon, voorzitter van de jury, zei het volgende over het resultaat: “Alle DAME Award standaards zijn dit jaar verhoogd, van het aantal inschrijvingen tot het percentage van de inschrijvingen dat is genomineerd voor eindjurering.”

“Het feit dat we dit jaar zo veel categoriewinnaars en eervolle vermeldingen hebben voor zo veel producten is een bewijs van de hoge kwaliteit en het brede bereik van inzendingen die vanuit de hele wereld ter beoordeling werden aangeboden.”

“In de scheepvaartindustrie moeten we met zijn allen zorgen dat scheepvaart veel leuker wordt voor de eindgebruiker. Daarvoor hebben we producten nodig die interessant zijn en die de scheepvaart gemakkelijker, spannender, leuker, comfortabeler en minder stressvol maken. De DAME 2016 editie geeft ons goede hoop dat we op de juiste weg zijn. De winnaar van dit jaar is een schitterend voorbeeld: echte innovatie, vooruitgang in techniek en toepassing van design geven de scheepvaart een enorme boost.”

De categoriewinnaars van dit jaar zijn:

Airmar Technology DX900+ MultiLog<
Stand 01.205
Marine electronics and marine related software<

B.C.M Illuminazione srl JOLLY ROGER
Stand 11.203
Interior equipment, furnishings, materials and electrical fittings used in cabins

TruDesign Skin Fitting Installation Tools
Stand 02.222
Marina equipment, boatyard equipment and boat construction tools and materials

Harken Inc. Air ® winch with performance optimization gear sets
Stand 12.227, 12.327
Deck equipment, sails and rigging

Zhik Pty Ltd. AVLARE ®
Stand 12.031
Clothing and crew accessories

Securitag SAS Sea-Tags
Stand 05.302
Lifesaving and safety equipment

Torqeedo Cruise FP models
Stand 01.741
Machinery, propulsion, mechanical and electrical systems and fittings

For an overview of all winners, click here

De 26e editie van de DAME Design Award trok 117 producten uit 26 landen. Daarvan werden er 67 geselecteerd voor de eindwaardering en dat zijn de genomineerde producten die in de DAME stand op de METSTRADE show te zien zijn. Vervolgens heeft de jury algemene DAME winnaars geselecteerd, samen met zeven categoriewinnaars. Nog eens 22 inzendingen kregen een eervolle vermelding.

De DAME Design Award werd in 1991 geïntroduceerd om design in alle disciplines te promoten en als waardering voor de best ontworpen producten op de METSTRADE Show. De unieke relevantie van de Award in de wereldwijde scheepvaartmarkt heeft gelijke tred gehouden met de explosie van bewustwording van de functie van design in de wereld om ons heen, van auto’s en architectuur tot mode en consumentengoederen.

Bij de beoordeling probeert de jury het belang van design voor alle scheepvaartproducten te benadrukken, van functie tot vormgeving en van verpakking tot eindproduct. De DAME jury kijkt ook naar de verwachte impact van de inzendingen op de scheepvaartindustrie, de geschiktheid van de producten voor het beoogde doel, het innovatieniveau, kosten, gebruiksgemak of installatie en invloed op het milieu.


Bekijk alle DAME Design Award winnaars 2016 »

Noot voor redacteuren (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Brand Marketing Manager: Petra IJmker

+31 (0)6 120 11 899

Always stay up to date

subscribe to our newsletter »

Latest Video

View all »